Sikertörténetek

Ági 2017-ben az önismereti projektjéről:

2017. eleje, csontig hatoló hideg, csüggedés
Csapda, 1,5 éves gyermekem apja börtönben 7 hónapja. Még nem vállalta az apaságot. Én egyedül küszködök az anyaává válásom gyötrelmeivel, annak minden fizikai, érzelmi vonzatával. 31 éves vagyok, más életet szerettem volna élni, nem véletlenül megfoganni. Elkezdjük a munkát Annával, sűvít a jeges szél belül és kívül. Éppen most hagyott el a Kedvesem, nem tud elköteleződni. Életem leghosszabb, legfájdalmasabb tele.
2017. tavasz elő, zajlik a jég
Csökken a csüggedtség, folytatjuk az egyéni és családállító munkát, némi fény nyílik az alagút végén. Negatív hullámok, düh, önvád, harag, de végre farkasszemet tudok velük nézni, és megélni őket.
2017. tavasz, hóvirágok kidugják a fejüket
Édesapa kinn van a börtönből, az eredetileg 4 éves büntetést 9 hónap után eltörölték. Családállítok rá, végre nem rettegek minden ízemben tőle. Családi bántalmazás leple (szexuális, fizikai, érzelmi) kezd lehullani rólam, végre kimondódnak, kitudódnak dolgok, kapok levegőt, lassan megbocsájtok.
2017. nyárelő, pitypangok a réten
Épül a kapcsolat szépen az édesapával, már nem haragszom unblock a férfiakra. Bizalmi kapcsolat épül, 2 év után leánykám megismeri az apját, igazi szerelem, már hetente találkoznak. Elkezd érzelmileg és anyagilag is beleállni az édesapa a szerepébe. Hozzájárulok, én is megengedem ezt vádakon, szemrehányáson túlvagyok. Felszabadulok lassan az anyabörtönömből családállítások, egyéni konzultációk nyomán. Kemény munka, de be fog érni, érzem.
Eperérés időszaka
Átírjuk gyerkőcöm pocakban töltött mintáját, várva, szeretettel, szerelemben érkezik, és a születés élményben pozitív elválás mintát gyökeresítünk. Közben rajtam szuszog. Cicifüggőkémmel két nap alatt megbeszélem a szoptatás végét, egy hét múlva elkezd ottaludni édesapjánál.
Cseresznyék a fákon
Végre találkozom a Férfivel. Épp a születésnapom előtt. Megijedek, pánikolok, majd lélegzek, és oldok. Teremtődik bennem és körülöttem tér az Annával együttmunkálkodás nyomán. Oldjuk a szerelem kockázatának mintáját, nem fogok ez alkalommal belepusztulni a szívem választásába.
Tüzel a június a levegőben
Elindul egy őszinte párbeszéd a családban, a bántalmazók bocsánatot kérnek, beismernek, megoldani, közeledni akarnak. Fizikai távolság csökkenésének esélye, végre szüleim is beleállni vágynak a nagyszülő szerepbe, és annak teljes felelőségébe. Oldódik a generációs minta, őszinteség teremtődik, kéz a kézben járnak a szeretettel és felszabadulás érzésével ezek a folyamatok.
Nyár legrövidebb éjszakája
Néhány hete ismerem Őt, egyre közelebb kerül, olyan, mintha életem első férfija lenne, becsül, szeret, ölel. És viszont. Lerakom a bántalmazott mintámat végre.
Összeköltözni tervezünk, közös szerelmi fészket teremtünk. Lánykám egyre kiegyensúlyozottabb a boldogságom nyomán. Van munkám, nőiséggel és alkotással foglalkozom, lassan visszatérek az életbe, és annak boldogságába.
Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Csodás hála. Lehetséges átírni történeteket belül, és kívül! Micsoda félév, micsoda út!