Kranioszakrális terápia

A kranioszakrális terápia a szervezet öngyógyító mechanizmusaira, természetes védekezőképességére hatást gyakorló, mélyre ható természetgyógyászati módszer, gyógymód.

Javítja az életminőséget és segít konkrét testi betegségek, tünetek kezelésében is. Mind az immunrendszerre, mind az energiarendszerre stimulálóan hat. Semlegesíti a stressz negatív hatásait, erősíti az általános ellenállást a betegségekkel szemben, visszaadja a fizikális életerőt, és jó közérzetet biztosít.

kranioszakralis-wide

A kezelés során alkalmazott mozdulatok rendkívül aprók, érzékenyek, a terapeuta az érintések során a figyelmét használja a fizikai erőkifejtés helyett. A szervezet természetes hullámait és ritmusát követi, ezt használja fel a szervezetben történő változások előidézéséhez.

A terápia célja a kötőszövetes határok, lemezek ellazítása, az ízületi feszültségek korrekciója, az izmok ellazítása, az agyi-gerincvelői folyadék áramlásának normalizálása, az idegi funkciók harmonizálása, a koponyán belüli keringés javítása, ezáltal a szervezet testi-lelki egyensúlyának helyreállítása.

Alapja a kranioszakrális rendszer, amely a keringési és légzési rendszer mellett a harmadik nagy élettani rendszer a szervezeten belül: minden, aggyal és gerincvelővel rendelkező élőlényben megvan. Az elnevezése a cranium (koponya) és a sacrum (keresztcsont) funkcionális egységére utal.

Kisgyermekkortól idős korig mindenki számára ajánlott, és várandósok is kezelhetőek ezzel a módszerrel. Nem alkalmazható olyan esetekbv.hven, amikor a koponyaüregi nyomás változása instabilitást okozhat. (Tehát pl. akut agyvérzés, koponyasérülés akut fázisa, akut nyakcsigolyatörés, stb.) Nem javallott továbbá akut pszichotikus állapotban, valamint skizofrénia, paranoia és PMD esetén.

A kezelés egyéni formában történik.